Cum să-ți alegi makeup artistul pentru ziua nunții

Cum să-ți alegi makeup artistul pentru ziua nunții

Cum să-ți alegi makeup artistul pentru ziua nunții

E clar că toate ne dorim să arătăm spectaculos în ziua nunţii. Chiar şi atunci când suntem invitaţi la nunta prietenilor noştri, începem pregătirile cu cel puţin o zi înainte! Acestea fiind spuse, discuţia despre dorinţa miresei de a fi cea mai frumoasă este redundantă. De la alegerea rochiei, a restaurantului, a accesoriilor şi până la alegerea coafurii şi machiajului, toate trebuiesc bine prestabilite.

Ceea ce voi încerca în următoarele rânduri este să precizez câteva reguli absolut necesare de care să ţineţi cont atunci când aveţi o discuţie cu make-up artistul; acesta trebuie să vă scoată în valoare cele mai frumoase calităţi ale fizionomiei pentru ziua cea mare!

1. În primul rând, alegeţi cu grijă persoana care vă va realiza machiajul. Pentru aceasta, la şedinţa de probă veţi determina împreună cu specialistul machiajul pe care îl veţi purta la marele eveniment. Cu toate acestea, dacă singura concluzie trasă din această întâlnire se referă la tipul de machiaj, vă sugerez să căutaţi în continuare. Un bun make-up artist va dori, cu siguranţă, să ştie câte ceva despre personalitatea voastră, despre tipul de machiaj pe care îl purtaţi în mod curent la serviciu sau în timpul vostru liber; de asemenea, va dori să cunoască câte ceva despre coafura aleasă şi tipul de voal şi nu în ultimul rând, rochia!

Toate aceste lucruri vor diminua neplăcutul proces de machiere/demachiere în repetate rânduri în decursul unei ore şi vă va oferi posibilitatea de a vă cunoaşte reciproc. În fond şi la urma urmei, trebuie să aveţi încredere în persoana în mâinile căreia vă puneţi imaginea! Cât timp make-up artistul vă „intervievează” nu uitaţi să îi întoarceţi favorul. Observaţi cu mare atenţie mărcile produselor cosmetice pe care le foloseşte, nu e de dorit ca la două ore după începerea nunţii să dezvoltaţi reacţii alergice; observaţi de asemenea cu mare atenţie curăţenia din geanta de make-up, felul în care sunt păstrate produsele şi nu în ultimul rând, sterilitatea pensulelor pe care le foloseşte pentru a aplica machiajul. Bolile de piele nu sunt o glumă!

2. În niciun caz să nu acceptaţi un machiaj care nu vă place! Dacă tehnica folosită este exemplară, dar pur şi simplu nu vă place culoarea auriu, nu uitaţi să precizaţi acest lucru! Machiajul este precum o piesă vestimentară, indiferent de cât e de scumpă, dacă nu vă simţiţi confortabil în ea, este total inutilă. Cu toate acestea, recomand ca înainte să respingeţi total un machiaj, să întrebaţi de ce s-au ales anumite culori sau linii. Există posibilitatea ca alegerile specialistului să fie făcute pentru a vă scoate în valoare calităţile sau pentru estomparea defectelor. Ascultaţi argumentele!

3. Se spune că machiajul de nuntă nu are tendinţe, este foarte natural şi nu se cade să folosim culori tari. Deşi sunt de acord într-o anumită măsură, nu uitaţi că aceasta este ziua voastră, nu doar a invitaţilor! Dacă vă place un anumit trend de pe catwalk-urile din Milano, nu ezitaţi să vă consultaţi cu make-up artistul vostru pentru a găsi o soluţie de a încorpora măcar o „sugestie” a ceea ce e în trenduri, o linie, o culoare, un stil.

O mireasă radiantă

În concluzie ţin neapărat să vorbesc puţin despre ce înseamnă o mireasă radiantă şi ce înseamnă un machiaj perfect. Vă asigur că, în procent de 80%, un machiaj exemplar se face cu un ten sănătos şi frumos. De aceea, acordaţi deosebită atenţie tenului vostru, şi asta nu doar înainte de nuntă. Aplicarea fondului de ten pe un ten uscat care se descuamează, va scoate zonele uscate şi mai tare în evidenţă. Deşi există corectoare performante pentru tenurile acneice, nu uitaţi că nu există niciun produs care maschează volumul, doar culoarea roşiatică.

Aveţi grijă de tenul vostru, şi în special aveţi extra-grijă de el înainte de marele eveniment. Începeţi cu cel puţin o lună înainte tratamente cosmetice adecvate, mergeţi la SPA, şi nu uitaţi să faceţi sport! Iar ca regulă de aur pentru un ten sănătos şi luminos, demachierea riguroasă dimineaţa şi seara  este esenţială.

Raluca Florea Nut – Trainer Make-up Artist

Academia Reflexovital Cluj

Cursuri Make-up: www.curs-cluj.ro/curs/curs-machiaj-cluj-initiere/

Cum să-ți alegi makeup artistul pentru ziua nunții

Galerie foto

Articole asemanatoare

De ceReflexovital?

90% practica

90% practica

Diplome avizate

Diplome avizate

Materiale consumabile si suporturi gratuite

Materiale consumabile si suporturi gratuite

Posturi de lucru individuale

Posturi de lucru individuale

Posibilitatea angajare intern si international

Posibilitatea angajare intern si international

Filiale reflexovital